Menu
  • Sofco maatwerk software

    Sofco ontwikkelt maatwerk software voor bedrijven en organisaties.

© Foto: Werner Klompen Artgenerator

De wereld verandert voortdurend. Net als onze klanten wil Sofco de markt voor blijven.

Lees hiernaast waarom u voor Sofco zou moeten kiezen.

Sofco maatwerk software

Maatwerk software

Waarom maatwerk software

Software wordt meestal in twee categorieën aangeboden; standaard of op maat gemaakt. Om de juiste keuze te maken, is het essentieel dat u de verschillen tussen deze twee soorten software begrijpt. Standaard software is en blijft eigendomsrecht van de maker en is iets dat u kunt kopen, waardoor u precies dezelfde functies heeft als iedereen die deze software gebruikt. Maatwerk software is iets dat volledig wordt ontwikkelt naar uw behoeften. Dit betekent dat de software uniek is en specifieke functies bevat waar u om vraagt.

Wanneer kiest u voor standaard software

Standaard software kan zinvol zijn als u vrij eenvoudige behoeften heeft. Het is software dat is ontworpen met het idee dat honderden of duizenden gebruikers het allemaal op ongeveer dezelfde manier zullen gebruiken. Standaard software is hierdoor ook een betaalbare oplossing.

Bekijk onze standaard oplossingen

Wanneer kiest u voor maatwerk software?

Maatwerk software is misschien meer geschikt als u een toepassing nodig heeft die voldoet aan de specifieke behoeften van uw onderneming. Misschien is er niets op de markt dat goed voor u is, of misschien heeft u enkele zeer unieke eisen. Als geen van de op de markt beschikbare software geschikt lijkt voor uw behoeften, moet u in plaats daarvan naar op maat gemaakte opties kijken.

Het kiezen voor een op maat gemaakte applicatie door Sofco biedt een hele reeks voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat dit een directe relatie is, die een goede analyse maakt van uw bedrijf en uw behoeften, hetgeen voor het hele proces voordelen zal opleveren. Bovendien kunnen de ontwikkelaars beter inspelen op uw behoeften en kunnen wijzigingen worden aangebracht wanneer u ze nodig heeft, zodat u zich gemakkelijker kunt aanpassen.

Als de applicatie is ontwikkeld volgens uw eisen, bespaart u tijd en geld als het gaat om het aanleren van uw personeel hoe de software te gebruiken. Een applicatie die is ontwikkeld volgens uw eigen specificaties vereist veel minder configuratie en veel minder training, omdat het intuïtief moet zijn voor uw personeel. Maatwerk software kan ook efficiëntieverbeteringen opleveren door handmatige taken te automatiseren. Bovendien kan Sofco u ook wijzen op verdere efficiënties die kunnen worden behaald op manieren waaraan u misschien niet heeft gedacht.

Maatwerk software voor grote bedrijven

Maatwerk software was ooit het domein van grote bedrijven

Tegenwoordig zijn de kosten voor het ontwikkelen van op maat gemaakte applicaties gedaald vanwege factoren zoals robuuste applicatie frameworks en snelle ontwikkeltools. Hierdoor is maatwerk software tegenwoordig in bereik van het MKB.

Kortom, er zijn veel goede redenen waarom u serieus zou moeten overwegen te investeren in een maatwerk oplossing. Als u een softwareoplossing wilt hebben die perfect past bij uw onderneming, neem dan vrijblijvend contact met ons op om te weten te komen wat Sofco voor uw onderneming kunnen bieden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Maatwerk software

Bekijk onze ZZP en MKB pakketten

Betaalbare oplossingen voor ZZP'ers en het MKB. Nu bij elk abonnement 1 maand gratis.

Maak kennis met de Sofco Online pakketten