Menu
  • Sofco cloud software op basis van MVC

    Kostenbesparende, flexibele en geavanceerde technologie.

© Foto: Werner Klompen Artgenerator

Voor bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan grote applicaties, meertalige websites en hoge eisen stellen ten aanzien van beheer en koppelingen met bestaande systemen.

Al meer dan 200 bedrijven zijn u voor gegaan.

Sofco cloud software op basis van MVC

Sofco cloud Software voor bedrijven en grotere organisaties

Software op basis van MVC.

Voor bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan grote applicaties, meertalige websites en hoge eisen stellen ten aanzien van beheer en koppelingen met bestaande systemen heeft Sofco een high-tech framework ontwikkeld op basis van MVC. Model-View-Controller (of MVC) is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller).

Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Het maakt ook dat bijvoorbeeld veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed hebben op het datamodel en vice versa. Hierdoor kan er veel tijd en geld bespaard worden aan programmering en het uitbreiden van functionaliteiten.

Voordelen

Het toepassen van het MVC-model bij de ontwikkeling van grote applicaties heeft vele voordelen. De applicatie wordt een stuk overzichtelijker en makkelijker te onderhouden, minder complex doordat de data van de interface en het systeem scheidt. Deze scheiding maakt het voor een programmeur eenvoudiger om een applicatie te onderhouden. Daarnaast heeft het scheiden ook als voordeel dat er makkelijker kan worden gewerkt in grote teams van ontwikkelaars en ontwerpers. De ontwikkelaars kunnen onafhankelijk van de ontwerpers programmeren en testen. Daarnaast kan er tegelijk aan dezelfde applicatie worden gewerkt zonder de code van een collega te beïnvloeden. Ook een zeer belangrijk voordeel aan deze scheiding is, dat een ontwikkelaar slechts op één aspect van de applicaties zich hoeft te concentreren.

Business logic

Door de scheiding van de code is hergebruik van business logic mogelijk. Hergebruik van code heeft als voordeel dat er minder code en er geen dubbele functies geproduceerd hoeven te worden. Door de scheiding is het ook makkelijk om een nieuw ontwerp voor een grote website te maken of om dezelfde informatie op een andere wijze te presenteren.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Specialisme

Bekijk onze ZZP en MKB pakketten

Betaalbare oplossingen voor ZZP'ers en het MKB. Nu bij elk abonnement 1 maand gratis.

Maak kennis met de Sofco Online pakketten