Succesverhalen

Sofco heeft in het verleden enkele successen geboekt waar we apetrots op zijn.

Gemeente Roermond won samen met Sofco de Web Award beste overheidswebsite 2004

Een van de mooiste successen voor Sofco was het ontwerpen van een website voor de gemeente Roermond. Deze werd in 2004 door een publiekspanel van 2000 personen unaniem gekozen tot beste overheidswebsite van Nederland. Toenmalig Minister Tom de Graaf heeft voor het behalen van dit resultaat een cheque overhandigd aan de gemeente Roermond van maar liefst € 10.000,-. De gemeente Roermond heeft sindsdien regelmatig gebruik gemaakt van onze diensten.

Gemeente Roermond

Gemeente Roermond

Hoe informeer je als gemeente Roermond Tweede Kamerleden vlak voordat zij een belangrijke beslissing moeten nemen over gemeentelijke herindeling? Antwoord: Met een visuele aanpak. Samen met Sofco hebben we binnen enkele weken een flash-presentatie gemaakt, waarmee we al onze argumenten konden toelichten. De presentatie is door Sofco op USB-sticks gezet, zodat we een originele en attractieve manier hadden om de Tweede-Kamerleden te bereiken. De informatie is aan alle kamerleden aangeboden. Mede door deze aanpak is het ons gelukt om in de daaropvolgende persoonlijke gesprekken met de verschillende fracties nogmaals het standpunt van de gemeente Roermond naar voren te brengen.

Waarom we hebben gekozen voor Sofco?
We hebben in 2003 samengewerkt met Maurice van Kessel bij het opzetten van een nieuwe lay-out voor www.roermond.nl. Met deze website wonnen we in dat jaar de publieksprijs van de Webwijzer Award voor overheidswebsites. We wisten zodoende dat Maurice op korte termijn goed in staat zou zijn om deze presentatie voor ons te verzorgen.

R. Schoemakers
Gemeente Roermond

www.roermond.nl

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam

opent door Sofco ontwikkeld platform 'Middellandstraat'

Sofco heeft in samenwerking met LMG (Local Media Group) voor de gemeente Rotterdam een platform ontwikkeld waar alle ondernemers in de Middellandstraat te Rotterdam op gepresenteerd worden en waar alle ondernemers tonen welke producten, diensten en aanbiedingen ze te bieden hebben. Sofco is vooral trots dat de burgemeester van Rotterdam, dhr. Aboutaleb, in eigen persoon het platform op 24 december 2016 officieel heeft geopend.

#alttekst