Sofco analyseert welke zoekwoorden het beste zijn voor de ranking van uw website

Al meer dan 200 bedrijven zijn u voor gegaan.

Contact opnemen
Sofco | software for companies

SEO zoekmachine optimalisatie

Waarom zoekwoorden ertoe doen en hoe de woorden en woordgroepen de grootste impact op uw SEO kunnen hebben.

Zoekwoorden zijn de woorden en woordgroepen die mensen typen in zoekmachines om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Bij uitbreiding beschrijven ze ook wat een stukje inhoud (of een hele website!) Inhoudt, en dat zijn de woorden die de kern vormen van on-page optimalisatie. Ze spelen nog altijd een belangrijke rol in het vermogen van een site om te classificeren, dus door de juiste woorden en zinsdelen te vinden die u wilt targeten, kunnen deze een grote impact hebben op het bereiken van uw SEO-doelen.

Wat zijn zoekwoorden?
Zoekwoorden zijn ideeën en onderwerpen die bepalen waar uw inhoud over gaat. In termen van SEO zijn het de woorden en zinnen die zoekers in zoekmachines invoeren, ook wel 'zoekopdrachten' genoemd. Als eigenaar van een website en als maker van inhoud wilt u dat de zoekwoorden op uw pagina relevant zijn voor wat mensen zoeken, zodat zij een betere kans hebben om uw inhoud tussen de resultaten te vinden.

Zoekmachine ranking factor enquêtegegevens hebben aangetoond dat het verkrijgen van externe links het allerbelangrijkste doel is voor het bereiken van hoge rankings. Sofco onderzoekt welke zoekwoorden in combinatie met de woorden waarmee u gevonden wilt worden het beste gebruikt kunnen worden in uw website.

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk?
Zoekwoorden zijn belangrijk omdat ze de spil vormen tussen wat mensen zoeken en de inhoud die u aanbiedt om aan die behoefte te voldoen. Uw doel bij het rangschikken op zoekmachines is om organisch verkeer naar uw site te leiden via de zoekmachine-resultatenpagina's (SERP's), en de zoekwoorden die u kiest om te targeten (dit betekent onder andere degene die u wilt opnemen in uw inhoud) bepalen welk soort verkeer u krijgt.

Als u bijvoorbeeld een golfwinkel heeft, wilt u wellicht een waardering hebben voor 'nieuwe clubs', maar als u niet oppast, kunt u mogelijk verkeer aantrekken dat geïnteresseerd is in het vinden van een nieuwe plek om te dansen in het donker. Sofco onderzoekt welke zoekwoorden in combinatie met de woorden waarmee u gevonden wilt worden het beste gebruikt kunnen worden in uw website.

Sofco SEO specialisme
Website en concurentie analyse
Optimalisatie van uw website
Zoekwoorden analyse
Link building analyse
Ontwikkelen van landingspagina's
Schrijven van optimale SEO teksten

Interesse? Bekijk onze SEO pakketten