Wat is 'cloud software', uitgelegd voor de niet-technische mensen

Wat is 'cloud software', uitgelegd voor de niet-technische mensen

We hebben gemerkt dat er nog steeds veel mensen zijn die verward lijken te zijn over "De Cloud" en niet echt begrijpen wat het is, afgezien van een vaag dubbelzinnig woord waar mensen willekeurig over praten. Er zijn niet veel eenvoudige verklaringen voor niet-techneuten te begrijpen. Dus ik ga het op de eenvoudigste manier mogelijk afronden en hopelijk hiermee een paar mensen duidelijkheid geven over wat het werkelijk is.

Ten eerste internet. De eenvoudigste manier om 'het internet' uit te leggen is: alle computers van de wereld zijn allemaal met elkaar verbonden, praten met elkaar en delen informatie heen en weer. Van de telefoons in onze zak en de Mac- of pc-laptops en desktops die we op het werk gebruiken; naar Servers (echt krachtige computers).

Servers bieden " services"naar andere computers zoals websites, apps, e-mail, opslag van documenten en meer. Servers vormen de ruggengraat en daar bevindt zich het grootste deel van het internet dat we dagelijks bezoeken. De meeste servers ter wereld bestaan ​​in grote magazijnen met meerdere miljarden dollars die eigendom zijn van bedrijven als Amazon, Google en Microsoft. Ze zijn gevuld met kilometers aan servers die op elkaar zijn gestapeld en allemaal verbonden met echt snel internet. Deze staan ​​bekend als server farms of datacenters. Andere bedrijven kunnen ook hun eigen kleinere privédatacenters hebben, variërend van een paar kleine servers in iemands woonkamer tot duizenden servers voor het runnen van een groot hostingbedrijf. Nu je weet dat internet slechts een stel computers is die met elkaar praten en informatie delen, kunnen we begrijpen wat de cloud is ...

Ten eerste moeten we, om 'The Cloud' te begrijpen, 3 acroniemen leren. De techwereld houdt van acroniemen. Ik zal het allemaal uitleggen, wat het is en dan weet je het.
De eerste is IaaS. Het staat voor " Infrastructure as a Service ". Het is eigenlijk een server die je huurt van een bedrijf dat een datacenter heeft. Het wordt meestal gebruikt door een IT-man die op afstand toegang kan krijgen tot het besturingssysteem of besturingssysteem (meestal Windows of Linux) op de server. Hij of zij zou vervolgens de dingen installeren en instellen die u erop wilt uitvoeren. U krijgt servers op afroep die u bestuurt zonder dat u het fysieke apparaat hoeft te kopen of hoeft te betalen voor het internet waarmee het verbonden is. Het is toegang in plaats van eigendom.

Vervolgens hebben we PaaS wat staat voor " Platform as a Service ". Dit is het volgende niveau hoger. PaaS wordt meestal gebruikt doorontwikkelaars en mensen die apps en software bouwen. Het bespaart hen een IT-persoon nodig te hebben om de infrastructuur (de vorige laag) te installeren, in te stellen en te beheren. De verschillende dingen die servers kunnen uitvoeren, zijn op aanvraag beschikbaar en u kunt de verschillende instellingsopties meestal via een website wijzigen. Ontwikkelaars zouden dan die en services gebruiken om tools, apps en software voor mensen te bouwen.

Dat brengt ons naar de laatste laag van de cloud, SaaS. Als je dat nog niet hebt geraden, staat dat voor " Software as a Service ". De meeste dingen die we tegenwoordig voor computers gebruiken, zijn online en verbonden met de cloud. Cloud-software kan van alles zijn, van sociale apps tot bestandsopslag, tot e-mail en zelfs complexe software zoals Google Docs en Microsoft Office 365.

Het zijn alle op internet gebaseerde hulpmiddelen die we gebruiken om informatie te verbinden, te maken en te delen die beschikbaar is voor elk apparaat met een internetverbinding en een browser. Aan het eind van de dag is de cloud gewoon het internet, waardoor we on-demand toegang hebben tot hulpmiddelen en bronnen, waardoor het gemakkelijker wordt om de dingen te doen die we van overal willen doen ... zolang we verbonden blijven. Dat is het! Dat is min of meer alles wat er is, hopelijk heeft dat geholpen om dingen een beetje op te helderen. Laat een reactie achter als je nog vragen hebt en ik zal ze graag beantwoorden met meer details.